Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Violențe în Piața Victoriei: Declarația președintelui Iohannis

© AFP 2024 / Daniel MihalescuРумынский ОМОН во время столкновений с протестующими во время массовых антиправительственных митингов в Бухаресте
Румынский ОМОН во время столкновений с протестующими во время массовых антиправительственных митингов в Бухаресте - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o primă reacție la protestele din Piața Victoriei.

CHIȘINÎU, 11 aug — Sputnik. Președintele român a condamnat acțiunile Jandarmeriei într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

"Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei" a scris Klaus Iohannis.

Potrivit șefului statului, încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă.

”Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară”, a punctat Iohannis.

Amintim că participaţii la protestul de astăzi au cerut demisia Guvernului, fiind nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor, de deciziile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, dar şi de gafele premierului Viorica Dăncilă.

Protestatarii au scandat sloganuri împotriva Partidului Social Democrat, a premierului şi a lui Liviu Dragnea.

Fluxul de știri
0