Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: FMI schimbă macazul. Iată ce se va întâmpla în toamnă

© Sputnik / OsmatescoMihai Manole
Mihai Manole - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Finanțelor Mihai Manole consideră că Fondul Monetar Internațional își va revizui poziția privind Republica Moldova la momentul când autoritățile vor examina în toamnă politica bugetar-fiscală și proiectul bugetului pentru anul 2019.
Expert: FMI schimbă macazul. Iată ce se va întâmpla în toamnă

"Vor avea loc discuții deoarece documentele votate în Parlament privind reforma fiscală nu au fost coordonate cu FMI", a spus Mihai Manole. potrivit lui, FMI va pune câteva condiții și anume: să identifice sursele de acoperire a deficitului bugetar care inevitabil va crește după reforma fiscală.

Mihai Manole a mai declarat în studioul radio Sputnik Moldova că FMI ar putea extinde programul cu Moldova pe partea ce ține de sectorul real al economiei.

La ora actuală Moldova are un program cu Fondul doar pe angajamentele din sectorul financiar-bancar. La momentul votării în Parlament a reformei fiscale, opinia preliminară a experţilor FMI era că pachetul legislativ de modificări bugetar-fiscale şi măsuri de amnistie a capitalului nu se aliniază la obiectivele programului susţinut de FMI. Experții Fondului menționau că măsurile adoptate vor spori caracterul regresiv al sitemului fiscal, vor reduce gradul de conformare fiscală şi vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0