Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Recomandări pentru luna August: Va fi plină de evenimente spectaculoase

© Sputnik / OsmatescoTamara Mogâldea
Tamara Mogâldea - Sputnik Moldova
Abonare
Luna lui Gustar vine cu mult soare, concerte, petreceri, distracții și evenimente frumoase, organizate pentru toate gusturile.
Recomandări: August, plin de evenimente spectaculoase

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șefa secției Arte Tradiționale a Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Tamara Mogâldea, a sugerat o serie de evenimente la care sunt așteptați toți doritorii de a petrece timpul frumos, într-o atmosferă degajată.

Iată care sunt acestea:

12 august — în satul Șolcani, raionul Soroca, va fi organizat un festival-concurs regional de tradiții și obiceiuri populare "La cuptorul cu plăcinte", ediția a III-a. Evenimentul are drept scop promovarea tradițiilor și a bucătăriei naționale. În programul evenimentului va fi prezentat un program artistic, coregrafic și muzical. Fiecare colectiv artistic care va evolua în cadrul festivalului va prezenta și plăcinte tradiționale din localitate. Totodată, va fi organizată o expoziție a meșterilor populari și articolelor de artizanat.

26 august — în satul Lalova, raionul Rezina, va avea loc Festivalul de Folclor "Vetre strămoșești". Festivalul are drept scop redescoperirea, valorificarea și promovarea folclorului autentic, a obiceiurilor și datinilor strămoșești; îmbogățirea și renovarea repertoriului formațiilor artistice; repunerea în circulație a tezaurului folcloric redescoperit; educarea și influențarea în mod pozitiv a gustului estetic al tinerei generații.

27 august — Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial în colaborare cu "Uniunea Meșterilor Populari din Moldova" va organiza în scuarul Catedralei "Nașterea Domnului" un târg al obiectelor specifice meșteșugurilor tradiționale. La târg vor participa 80 de meșteri care vor prezenta obiecte ce aparțin celor mai diverse genuri meșteșugărești.

28 august — în satul Lozova, raionul Strășeni, va avea loc festivalul-concurs de muzică corală a formațiilor corale de amatori, ediția a IV-a. Vor participa formații corale din țară care vor interpreta patru creații: muzică corală universală, națională, sacră și creație folclorică în aranjament coral.. Tot în această zi corul din localitate sărbătorește 110 ani de existență.

28 august — în satul Căpriana, raionul Strășeni, va fi organizat festivalul național al formațiilor folclorice "La poale de codru". Festivalul propune un program artistic vast și divers prezentat de colectivele din țară.

Mai multe informații despre evenimentele desfășurate în luna lui Gustar aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0