Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul care nu se vinde și sătenii îl întreabă de ce. Iată ce le răspunde acesta

© Sputnik / Miroslav RotariAlexei Busuioc
Alexei Busuioc - Sputnik Moldova
Abonare
A fi primar independent și apolitic este dificil, spune primarul satului Capaclia, Alexei Busuioc.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", moderată de Tatiana Cebotari, primarul satului Capaclia, Alexei Busuioc, a menționat că mulți dintre consătenii săi îl întreabă de ce nu se vinde unui partid politic pentru a primi mai ușor finanțare și a rezolva mai simplu anumite probleme cu care se confruntă localitatea pe care o conduce. Astfel, primarul de la Capaclia menționează că unii colegi de breaslă aleg să adere la un partid politic pentru că altfel e destul de greu să faci ceva pentru localitate. Iată ce le răspunde celora care îl întreabă de ce nu face parte din vreo formațiune politică:

"Deseori sunt întrebat de ce nu mă vând și eu, însă cum să îi explici acestui om că mai ai un pic de verticalitate, că sunt anumite principii peste care nu poți să treci. Și în formă de glumă la această întrebare le spun că nu mai cost nimic și nu mai vor să mă cumpere. Însă mulți primari care au aderat la un partid nu au făcut-o pentru interesul propriu, ci pentru localitatea pe care o conduc, căci la următorul mandat oamenii vor cere de la primar anumite realizări, de aia primarii deseori recurg la acest gest", spune Alexei Busuioc.

Fluxul de știri
0