Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situație ambiguă: Ce vor să facă polițiștii de patrulare pe drumurile din țară

© Facebook / INP al IGPOperațiunea „Umbriș”
Operațiunea „Umbriș” - Sputnik Moldova
Abonare
INP anunță că are în dotare mașini-capcană, ceea ce pe unii i-ar putea duce la gândul că cineva ar pune la cale atentate teroriste. Ei bine, intențiile sunt cât se poate de pașnice.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare a făcut un anunț neașteptat. Instituția spune că, de astăzi, va activa cu mașini-capcană, "înregistrate cu numere civile".

Acestea vor fi amplasate pe drumurile din țară pentru a diminua numărul de accidente rutiere produse din cauza excesului de viteză, a explicat INP.

Bună intenție, doar că mașinile-capcană sunt totuși cele folosite în cazul unor atentate teroriste, cu ajutorul lor fiind produse exploziile.

Cel puțin, potrivit Dicționarului Explicativ, mașină-capcană este mașina cu încărcătură explozivă care este acționată prin telecomandă sau printr-un ceas special, folosită în atentate teroriste.

Ceea ce au în dotare polițiștii de patrulare moldoveni sunt totuși mașini dotate cu radare, care nu au însă numere de înmatriculare ale MAI.

INP anunță că aceste mașini neinscripționate au fost amplasate astăzi pe drumurile din Chișinău și Bălți. Ulterior, Inspectoratul va anunța zilnic dislocarea lor.

Pentru a evita anumite incidente neplăcute, Inspectoratul Național de Patrulare le recomandă conducătorilor auto să respecte limita de viteză admisă pe porțiunea de drum, dar și să evite să conducă în stare de oboseală.

Fluxul de știri
0