Una dintre cele mai riscante meserii: Doar în Mexic, 138 de morți de la începutul anului

© Sputnik / Rodion Procapistol
pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul în creștere de asasinate și răpiri ale jurnaliștilor trădează car este starea de lucruri la nivel național în domeniul securității.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Începând cu anul 2000 și până în prezent, în Mexic au fost uciși 138 de jurnaliști, informează Comisia Națională pentru Drepturile Omului din această țară. Potrivit datelor Comisiei, alți 21 de angajați ai mass-media au dispărut fără urmă din anul 2005 până astăzi.

Гуманитарный коридор между Дамаском и Восточной Гутой в районе лагеря беженцев Вафидин в Сирии. - Sputnik Moldova
Focuri de armă trase într-un autocar cu jurnaliști ruși în Siria

„Creșterea alarmantă a asasinatelor și disparițiilor angajaților mass-media este o reflectare a stării de lucruri la nivel național în domeniul securității", se menționează în raportul oamenilor legii.

Numărul omorurilor comise în țară în anul 2017 constituie circa 31,2 mii, a comunicat anterior Institutul Național de Statistică și Geografie al acestei țări latino-americane.

În ultimii ani Mexicul a fost lovit de un val de violențe provocat în mare parte de confruntarea cartelurilor de droguri pentru controlul tranzitului de cocaină în SUA. De la începutul anului curent, în Mexic, au fost uciși în total aproape 16 mii de persoane, cu 18% mai mult față de indicatorii din prima jumătate a anului 2017.

Fluxul de știri
0