Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A revenit racketul în municipiul Chișinău: Bandiții pradă local după local - Video

© Sputnik / Miroslav RotariGrupare Criminală - Imagine Simbol
Grupare Criminală - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Prejudiciu de sute de mii de lei cauzat în Capitală de activitatea criminală a unor indivizi din autonomia găgăuză.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Ofiţerii de investigaţii a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, împreună cu angajații Procuraturii Municipale, au documentat activitatea unei grupări criminal specializate în tâlhării, jafuri şi furturi din oficiile de schimb valutar.

Penitenciar - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce a făcut în Penitenciarul 13 cea mai feroce grupare criminală din Moldova, Makena

Pe data de 7 august au fost efectuate percheziții autorizate la domiciliile membrilor unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri şi furturi din oficiile de schimburi valutare. Criminalii, cu vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, sunt originari din UTA Găgăuzia.

Potrivit oamenilor legii, primul caz a avut loc în luna martie. Suspecţii au pătruns în blocul Universității de Stat a Moldovei, după care, prin deteriorarea terminalului de plată, au sustras 8200 de lei. Ulterior, indivizii au pătruns în alte două oficii, de unde la fel au sustras mijloace bănești.

Al doilea caz a fost înregistrat în luna mai, în orașul Durleşti, municipiul Chișinău. Criminalii au pătruns în incinta unui magazin alimentar, iar din locul special amenajat pentru schimb valutar au sustras un safeu în care se aflau mijloace bănești în diversă valută.

Astfel, prin acţiunile criminale, suspecții au cauzat proprietarilor un prejudiciu de peste 500 de mii de lei.

Captura de droguri - Sputnik Moldova
Societate
Lovitură grea pentru cea mai feroce grupare criminală din Moldova "Borman" - Video

Potrivit polițiștilor, bănuiţii purtau de fiecare dată cagule, mănuşi, erau dotaţi cu echipamente pentru spargerea safeurilor, inclusiv răngi metalice. Deasemenea, automobilului, cu ajutorul căruia comiteau infracţiunile, îi schimbau plăcuţele de înmatriculare pentru a nu nimeri în vizorul camerelor de supraveghere a traficului rutier.

Pe data de 9 august, capul grupării criminale a fost arestat pentru un termen de 30 de zile, fiind cercetat penal pentru tâlharie şi sustrageri în proporţii deosebit de mari, infracţiuni pentru care inculpatul riscă privațiune de libertate de până la 15 ani.

Alt membru al grupării criminale a fost arestat în Germania, iar celorlalţi trei membri le-au fost emise mandate de arest pentru infracţiuni analogice comise în aceeaşi perioadă.

Fluxul de știri
0