Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Cu ce s-au ocupat deputații de la Chișinău timp de jumătate de an

© Sputnik / Miroslav RotariДепутат Парламента Константин Цуцу
Депутат Парламента Константин Цуцу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat 197 de acte legislative în sesiunea de primăvară 2018.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. În timpul sesiunii de primăvară-vară, deputații de la Chișinău au adoptat aproape 200 de acte legislative. Documentele adoptate includ 153 de legi și 44 de hotărâri. 

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Noul Parlament din Moldova se va putea întruni cu doar 67 de deputați

Au fost votate 5 legi ordinare și 148 de legi organice, inclusiv trei Coduri – Codul administrativ, Codul serviciilor media audiovizuale și modernizarea Codului civil. Totodată, dintre acestea, 23 au fost pentru ratificări, 28 — legi cadru și 102 au presupus modificări și completări. 15 dintre hotărârile adoptate au fost hotărâri cadru, 13 s-au referit la completări și modificări, iar alte 16 – la numiri sau eliberări din funcție.

În același timp, Legislativul a aprobat, în prima lectură, 147 de proiecte de acte legislative. 12 legi au fost examinate și adoptate în lectură finală. 

Pe parcursul sesiunii, șeful statului nu a promulgat 8 legi. 7 dintre ele au fost reexaminate de Parlament și adoptate cu menținerea votului.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului a avut loc în perioada 8 februarie – 27 iulie 2018.

Fluxul de știri
0