Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va răspunde simetric la noile sancțiuni ale SUA

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe ministère russe des Affaires étrangères
Le ministère russe des Affaires étrangères - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova promite măsuri de retorsiune la restricțiile pe care ar intenționa să le introducă SUA sub pretextul implicării Rusiei în incidentul de la Salisbury.

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Rusia promite să răspundă simetric la sancțiunile pe care SUA planifică să le aplice în raport cu Moscova, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Rusia introduce sancțiuni în raport cu acele țări care introduc sancțiuni împotriva Rusiei. Când Marea Britanie introduce sancțiuni sau măsuri restrictive, cum ar fi expulzarea diplomaților ruși, sau oricare alte acțiuni cu caracter ostil în raport cu partea rusă, noi răspundem întotdeauna adecvat, în oglindă — spune-ți cum vreți", a menționat Zaharova.

„Dacă este vorba de oricare altă țară, din păcate, suntem nevoiți să acționăm adecvat. Acest lucru poate fi numit în oglindă, simetric, oricum", a subliniat ea.

Miercuri, administrația SUA a anunțat despre intenția de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei sub pretextul suspectării de implicare a Moscovei în utilizarea armelor chimice în Salisbury.

La baza sancțiunilor se află legea americană cu privire la controlul asupra armelor chimice și biologice, adoptată în anul 1991. La aceasta s-a mai făcut referire în martie 2018, când SUA au introdus sancțiuni împotriva Coreei de Nord pentru utilizarea armei chimice în asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele liderului nord-coreean, Kim Jong-un, precum și în raport cu Siria, în anul 2013.

Fluxul de știri
0