Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Legea cu privire la finanțarea terorismului a făcut o primă victimă în Moldova

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banca Națională a Moldovei a suspendat licența unui prestator de servicii de plată nebancar pentru că a încălcat noua Lege cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis suspendarea licenței pentru desfășurarea activității de prestare a serviciilor de plată și emitere a monedei electronice a prestatorului de servicii de plată nebancar „Artosis” S.R.L. (prestator), pe un termen de șase luni din data de 09.08.2018 (ora 17:00).

Potrivit unui comunicat al BNM, decizia a fost luată ca rezultat al controlului tematic pe teren asupra activității emitentului de monedă electronică, efectuat la prestator, ținând cont de gravitatea încălcărilor comise și de caracterul repetat al acestora. 

Schimb valutar - Sputnik Moldova
Societate
La schimbul valutar va trebui să spuneți cum vă cheamă, unde trăiți și unde lucrați

”În cadrul controlului au fost constatate încălcări ale Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, ale Legii cu privire la serviciile de plată și moneda electronică, precum și ale prescripțiilor dispuse anterior de BNM”, se spune în comunicatul băncii.

În acest sens, prestatorul nu a aplicat măsuri de precauție sporită privind unii clienți: nu a obținut informații privind sursa mijloacelor bănești, scopul și natura relației de afaceri și nu a monitorizat continuu tranzacțiile și relațiile de afaceri cu aceștia, a efectuat operațiuni de plată prin intermediul agenților de plată neînscriși în registrul societăților emitente de monedă electronică, ținut de BNM, și a prezentat informații neautentice.


Fluxul de știri
0