Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalist român: Marea Britanie va beneficia de avantajele pieței UE chiar și după brexit

© Sputnik / Miroslav RotariDragoș Dumitriu
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova
Abonare
Marea Britanie va beneficia de avantajele pieței Uniunii Europene chiar și după ce va ieși definitiv din această comunitate. Cum explică jurnalistul român Dragoș Dumitriu o astfel de ipoteză.
Jurnalist român: Marea Britanie va beneficia de avantajele pieței UE chiar și după brexit

Chiar dacă va ieși din Uniunea Europeană, Marea Britanie va beneficia în continuare de avantajele pieței acestei comunități. Declarația aparține jurnalistului român Dragoș Dumitriu și a fost făcută pentru Radio Sputnik Moldova.

Potrivit jurnalistului, istoria arată că Marea Britanie nu este o țară simplă, care să accepte compromisul, ci un imperiu care a obținut dintotdeauna tot ce și-a dorit.

„Marea Britanie a fost dintotdeauna cel mai nemilos imperiu din istorie. Și a rămas în continuare, fiindcă Marea Britanie nu este o simplă țară, ci păianjenul din centrul plasei, este o țară cu resurse mari, o țară care a fost metropola unor colonii care acum conduc practic lumea, mă refer la SUA și China. Deci, Marea Britanie nu este o țară simplă. Evident că vrea condiții speciale de la Uniunea Europeană și le va obține. Și spun asta bazându-mă pe istorie. Ei au obținut dintotdeauna ce au vrut, prin atitudinea lor perfidă și de învingători", spune jurnalistul român Dragoș Dumitriu.

Amintim că, deși vrea să părăsească Uniunea Europeană, Marea Britanie insistă să beneficieze în continuare de avantajele pieței unice europene. Chiar dacă cooperarea economică preferențială este valabilă doar pentru statele membre, premierul britanic, Theresa May, încearcă să convingă liderii europeni să facă excepții. Ideea este susținută, deocamdată, doar de Germania.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0