Când apare mașina electrică dotată cu panouri solare: Va fi mai ieftină decât credeți

© REUTERS / Andreas Gebert"Sion"
Sion - Sputnik Moldova
Abonare
O mașină electrică dotată cu panouri urmează să fie lansată în 2019. Cei care o vor avea, vor putea economisi substanţial banii pentru realimentare.

BUCUREŞTI, 9 aug — Sputnik, Doina Crainic. O companie nou-înfiinţată intenţionează să introducă pe piață în 2019 o mașină electrică alimentată de la soare. Sono Motors, din München, intră în faza finală de dezvoltare a sistemului de alimentare de la soare pentru prima sa mașină de acest fel.

Vehiculul va putea fi realimentat în timpul condusului. Denumit Sion, are integrate celulele solare în caroserie, ceea ce îi va permite să poată fi realimentată în timp ce este condusă, potrivit express.co.uk.

Sion va avea 330 de celule solare atașate pe acoperișul autovehiculului, pe capotă și pe părțile laterale, iar sistemul său de baterie va permite parcurgerea a aproximativ 250 de km înainte de a fi nevoie de reîncărcare.

Acesta poate fi încărcat prin intermediul energiei solare, de la centrele de alimentare convenționale sau de la alte mașini electrice.

Compania a fost fondată în 2016 şi a primit peste 6.000 de comenzi pentru maşină, care va fi concepută în două forme — Urban și Extender.

Versiunea Urban va avea capacitatea de a parcurge până la 120 de km după o singură încărcare și va costa 12.000 €, în timp ce versiunea Extender va costa aproximativ 16.000 € și va putea atinge până la 250 de km.

Potrivit producătorului de automobile, maşina va fi capabilă să recupereze până la 30 de km de distanță pe zi prin alimentarea de la panouri.

Fluxul de știri
0