Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Orașul Căușeni își îngroapă morții în accidentul din Kaluga

© Sputnik / Evghenii PanasencoСвеча
Свеча - Sputnik Moldova
Abonare
Șase familii din Moldova, patru din Căișeni și alte două din Orhei și Ștefan Vodă, au rămas îndurerate în urma accidentului din Kaluga, Rusia.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Astăzi, la Căușeni este zi de doliu. Patru din cei șase moldoveni care au decedat în accidentul din Kaluga, Federația Rusă, sunt din orașul Căușeni. 

Карета скорой помощи - Sputnik Moldova
Societate
Vor fi aduși în sicrie. Cine sunt moldovenii care au murit în accidentul din Kaluga

Primarul orașului Căușeni, Grigore Repeșciuc, a semnat o dispoziție prin care ziua de 9 august a fost declarată zi de doliu, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a patru cetățeni din Căușeni: Victor Țulea, Ivan Golban, Nadejda Căpățână și Tamara Cojocaru. 

Celelalte două persoane decedate în teribilul accident de sâmbătă din Kaluga sunt din Ștefan Vodă și Orhei. 

Corpurile neînsuflețite ale celor șase moldoveni au fost aduse, miercuri dimineața, la Chișinău cu o cursă specială, organizată și plătită de Guvernul de la Chișinău. 

În acest accident au mai fost răniți opt moldoveni: patru dintre aceștia au fost aduși în seara zilei de miercuri la Chișinău, cu trenul Moscova-Chișinău. alți patru sunt internați în spitalul din Suhinici, Rusia, unul dintre ei, un bărbat, se află în comă. 

A fost stabilită identitatea moldovenilor morți în accidentul din Kaluga>>>

Tragedia s-a produs, sâmbătă dimineața, la ora 7:40, pe traseul M3, din Rusia. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbuz de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare ale Republicii Moldova. În urma impactului, 8 persoane au decedat, dintre care 6 cetățeni ai Republicii Moldova.

Impactul celor trei mașini a fost filmat de o cameră de bord amplasată pe un autovehicul care tocmai se deplasa în spatele microbuzului cu cetățenii moldoveni.

Imaginile sunt terifiante. Se vede clar cum microbuzul cu numere de înmatriculare din Republica Moldova intră într-o depășire a unui camion și imediat ce se aliniază pe banda de deplasare regulamentară este lovit din viteză de un automobil care venea din sens opus și care a încercat să intre într-o depășire fără ca să se asigure. Microbuzul cu moldoveni este aruncat pe șosea și lovit din spate de camionul pe care tocmai l-a depășit și care nu a reușit să frâneze pentru a evita coliziunea.

Fluxul de știri
0