Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alexei Busuioc nu mai vrea să fie primar la Capaclia

© Sputnik / Miroslav RotariAlexei Busuioc
Alexei Busuioc - Sputnik Moldova
Abonare
Alexei Busuioc este la al treilea mandat de primar al satului Capaclia, raionul Cantemir.
Alexei Busuioc nu mai vrea să fie primar la Capaclia

În anul 2003, Alexei Busuioc a decis să candideze la această funcție, fiind susținut de majoritatea localnicilor. După un mandat de succes, dar și plin de greutăți, Alexei Busuioc s-a hotărât să facă o pauză, astfel nu a candidat la alegerile următoare. Totuși, în anul 2011, la alegerile locale oamenii din Capaclia l-au adus înapoi la cârma primăriei.

"Am convingerea că a fi primar este o responsabilitate mare în fața cetățenilor. Primarii trebuie să lucreze non-stop pentru a soluționa problemele localnicilor. Nu este un secret pentru nimeni că salariul unui primar este destul de mic. Remunerarea pe care o avem noi, primarii, nu corespunde cu sarcinile și responsabilitățile noastre. Din câte cunosc, mulți primari vor părăsi acest sistem din cauza remunerării modeste. Totodată, am ajuns la vârsta la care înțeleg că familia este o prioritate în viață și personal nu mai vreau să candidez la alegerile locale viitoare. Desigur că voi  încerca să fiu alături de consăteni și nu voi rămâne indiferent la problemele cu care se confruntă oamenii din satul Capaclia", a declarat  Alexei Busuioc.

Potrivit primarului, migrația masivă a tinerilor din mediul rural reflectă situația economică reală din Moldova. Tinerii de la sate de obicei preferă să plece peste hotarele țării în căutarea unei vieți mai bune, cu salarii decente.

"Doi ani în urmă eram un pic mai optimist. Astăzi, chiar am un sentiment de tristețe, amărăciune, neliniște și pesimism pronunțat. Observ că satele din Moldova practic sunt părăsite și pustii. Aștept cu mare nerăbdare sărbătoarea primului sunet. Atunci mai văd copiii care se duc la școală și inima mi se umple de bucurie", a povestit primarul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0