Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ajutor pentru fiecare familie social vulnerabilă cu copii de școală - Câți bani vor primi

© Sputnik / Vladimir Polușatov1 septembrie
1 septembrie - Sputnik Moldova
Abonare
Familiile social vulnerabile vor primi ajutor material din partea statului pentru a le cumpăra copiilor cele necesare pentru școală.

CIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Familiile social vulnerabile din Chișinău care au în grijă copii care merg la școală vor beneficia de un ajutor material unic în sumă de 700 de lei. Banii vor fi acordați pentru pregătirea elevilor de noul an de studii 2018 — 2019. 

Сдача экзамена - Sputnik Moldova
În anumite zile de școală, toți elevii vor fi scutiți de temele pentru acasă

Vor putea beneficia de ajutor material unic familiile fără venituri sau cu venituri mici. Mai exact, este vorba de familiile cu 3 și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate, familiile care au statut de tutore / curatelă (cu părinți decedaț, lipsiți de drepturi părintești, inapți de muncă, neangajați în câmpul muncii).

Dreptul la ajutor material va fi stabilit în baza dosarului prezentat, care justifică starea socială și necesitatea de a beneficia de ajutor material a familiei și veridicitatea circumstanțelor expuse în cerere. De acest ajutor pot beneficia doar persoanele cu domiciliu / reședință în municipiul Chișinău, cu copii de până la 18 ani. Titularul poate solicita ajutor material unic pentru fiecare elev membru al familiei.

Cererile pentru ajutor material se depun la instituțiile de învățământ, pe numele directorului școlii. Dosarele depuse vor fi aprobate de comisiile de profil din cadrul instituției de învățământ preuniversitar până la data de 20 august 2018.

De ajutor material pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018-2019 vor beneficia circa 8 mii de persoane.

 

 

Fluxul de știri
0