Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Milioane de lei pentru dezvoltarea turismului. Unde au ajuns banii

© Sputnik / OsmatescoEduard Ungureanu
Eduard Ungureanu - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 2010-2015, au fost valorificate 115 milioane de lei pentru șapte proiecte în domeniul turismului, iar în perioada 2016-2018 - 40 de milioane de lei în alte șapte proiecte care se află în stadiul de implementare.
Milioane de lei pentru dezvoltarea turismului. Ce s-a făcut cu acești bani

În ultimii opt ani, peste 140 de milioane de lei au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea turismului din țara noastră. Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, din acești bani au fost restaurate șapte obiective turistice, iar alte șapte proiecte se află în plin proces de realizare.

„Din 2010, când au fost constituite agențiile de dezvoltare, și până în prezent, au fost finanțate mai multe proiecte. De exemplu, în perioada 2010-2015 au fost valorificate 115 milioane de lei pentru 7 proiecte în domeniul turismului, iar în perioada 2016-2018 avem valorificate 40 de milioane de lei în alte șapte proiecte care se află în implementare", spune Eduard Ungureanu, șeful Secției Relații cu Instituțiile de Dezvoltare Regională a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit reprezentantului Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, majoritatea proiectele în care s-au investit banii sunt de importanță regională.

„Sunt proiecte mari. Din start, când au fost selectate aceste proiecte, unul din indicatori a fost ca acestea să aibă un impact regional. Aici intră Conacul Manuc Bey, avem Casa-muzeu „Alexandru (Alecu) Donici", precum și alte proiecte care au un impact regional", adaugă Eduard Ungureanu.

Fondul naţional pentru dezvoltare regională reprezintă instrumentul principal privind finanţarea proiectelor şi programelor de dezvoltare regională, îndreptată, în mod prioritar, spre zonele defavorizate din regiunile de dezvoltare. Fondul se formează din alocaţiile anuale de la bugetul de stat, ca poziţie distinctă pentru politica de dezvoltare regională, precum şi din alte surse. Cuantumul Fondului este de 1% din veniturile bugetului de stat, aprobat prin legea bugetului de stat pentru anul respectiv.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0