Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grupare criminală periculoasă deconspirată de polițiști: Au vrut să spargă o bancă - Video

© Fotolia / jinga80задержанный
задержанный - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți hoți periculoși au ajuns pe mâna poliției: furau din safeuri și terminale de plată.

CHIȘINĂU, 8 iul — Sputnik. Oamenii legii au deconspirat o grupare criminală specializată în tâlhării, jafuri, furturi de safeuri și terminale de plată pe teritoriul țării noastre. Mai mult, indivizii intenționau să spargă filiala Victoriabank din localitatea Costești, raionul Ialoveni. 

Armă - poză simbol - Sputnik Moldova
Urmărire ca în filme: Focuri de armă și criminali periculoși

Activitatea criminală a grupării a fost monitorizată și documentată timp de un an. Polițiștii au efectuat 36 de percheziții pe teritoriul Republicii Moldova, în urma cărora au depistat și ridicat bani (lei moldovenești, hrivne, euro), bijuterii din aur, marijuana, telefoane mobile, cartele SIM, stații radio, un aparat de detectare a metalelor și a mijloacelor bănești.

Pentru anihilarea grupării au fost implicați peste o sută de polițiști. Cinci membri ai grupării, printre care și organizatorul, au fost reținuți pe un termen de 30 de zile. Suspecții sunt originari din Strășeni, Leova, Cantemir, Comrat și au vârste cuprinse între 22 și 31 de ani. Doi dintre ei au fost anterior judecați pentru infracțiuni patrimoniale.

"Potrivit informațiilor acumulate până în prezent, fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigatori sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate, executori și persoane care achiziționau bunurile infracționale cu activitatea în domeniul caselor de amanet, iar capul grupării, un fost polițist, și-a aplicat cunoștințele dobândite în aspectul camuflării activităților criminale", este precizat într-un comunicat de presă al Poliției.

Gruparea a comis infracțiuni pe teritoriile municipiul Chișinău, Bălți, Edineț, Glodeni, Strășeni, Ialoveni, Călărași, Anenii Noi, Criuleni, Orhei și altele. Polițiștii au constatat implicarea membrilor grupării și peste hotarele țării (Federația Rusă și statele Uniunii Europene).

Suma totală a pagubei la toate infracțiunile comise se ridică la aproximativ 2 milioane de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, liderul și membrii grupului criminal organizat vor fi condamnați până la 15 ani de închisoare.

 

Fluxul de știri
0