Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Dodon a primit scrisorile de acreditare ale noului ambasador rus la Chișinău

Abonare
Oleg Vasneţov este noul ambasador al Rusiei în republica Moldova și astăzi a prezentat președintelui Igor Dodon scrisorile de acreditare.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea ambasadorului extraordinar şi plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

Președintele Dodon i-a dorit domnului Vasneţov succes în funcția de şef al misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse la Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al președinției, în cadrul ceremoniei, Igor Dodon a menționat că, pentru perioada imediat următoare, se așteaptă o agendă de lucru bilaterală consistentă care include: vizita în Moldova a unei delegații oficiale a Rusiei, condusă de vice-președintele Dumei de Stat pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, din 14-16 septembrie; Forumul Economic de la Chișinău, preconizat pentru 20-22 septembrie; vizita Patriarhului Kiril în Moldova; vizita sa oficială în Federația Rusă, planificată pentru luna octombrie și alte evenimente.

Totodată, șeful statului și-a exprimat convingerea că toate aceste acţiuni vor contribui la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Fluxul de știri
0