Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum poți deveni milionar? Iată ce spune unul dintre cei mai bogați oameni din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьМуниципальный совет, Василий Киртока
Муниципальный совет, Василий Киртока - Sputnik Moldova
Abonare
Vasile Chirtoca, proprietarul unuia dintre cele mai mari concerne din Republica Moldova, este convins că tinerii pot devini milionari la ei în țară dacă ar acumula experiență în cadrul companiilor mari. Orice bussines început de la zero are nevoie de bună organizare.
Cum poți deveni milionar ? Află soluția unuia dintre cei mai bogați oameni din Moldova

Cea mai bună soluție de a găsi un model, idei, dar și relații sunt structurile care activează pe piață de zeci de ani.

Omul de afaceri a oferit un interviu în exclusivitate pentru Radio Sputnik Matinal în care a punctat problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri în Republica Moldova și de ce trebuie să existe un dialog între bussinesmani și stat.

"Funcționarii de stat, la moment, țin cont mai mult de propunerile bussinesmanilor, decât acum câțiva ani, dar proporția nu este mai mare de 20%. Am promovat mereu ideea de a micșora impozitele pe venit și alte taxe. În Ungaria, spre exemplu, impozitul pe venit este 9%, iar impozitele din dividente este zero", a declarat Vasile Chirtoca.

Fondatorul companiei DAAC HERMES susține că statul ar trebui să gasească mecanisme ca sistemul financiar bancar să ofere credite în lei, exact în aceleași condiții ca și în cazul valutei străine, iar rezervele de stat să fie utilizate pentru susținerea exporturilor.

"Eu cred că Guvernul ar putea găsi bani pentru a finața parțial măcar prezentarea produselor moldovenești la expozițiile internaționale. Protejarea producătorilor autohtoni este un alt mecanism care trebuie aplicat. Cum putem concura chiar la noi în țară dacă statul turc le achită spațiile comerciale în marile magazine celor care vând cosmetică, iar noi trebuie să plătim 100 de euro pentru 1 mp", susține omul de afaceri.

Deasemenea Vasile Chirtoca susține că mulți miniștri, secretari de stat ar trebui să țină cont de experiența bussinesmanilor, iar unii să-și schimbe atitudinea în acest raport de relații.

"Mulți oficiali consideră că îl apucă pe Dumnezeu de picioare când ajung în pozițiile cheie din Guvern. Ei cred că cunosc totul și nu au nevoie de sfaturi, dar trebuie să recunoaștem că nu toți sunt la fel de buni. Printre ei sunt și oameni care au o abrodare constructivă și chiar bussinesmani care înțeleg esența problemei", a declarat Vasile Chirtoca.

Mai multe detalii le poți afla în fișierul audio.

Fluxul de știri
0