Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Terenul fostului Stadion Republican - 3000 de semnături în doar câteva zile

© Sputnik / OsmatescoValentina Moisei
Valentina Moisei - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii vor să salveze Stadionul Republican - mii de semnături au fost adunate deja.
Terenul fostului Stadion Republican - 3000 de semnături în doar câteva zile

Aproximativ 3000 de cetățeni solicită ca soarta fostului Stadion Republican să fie hotărâtă de popor. Aceștia și-au pus semnătura sub o petiție online, care a adunat mii de semnături în doar câteva zile. Semnatarii se pronunță împotriva cedării teritoriului Stadionului Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Igor Dodon și James D. Pettit - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon către James Pettit: Nu pot promulga legi care nu sunt acceptate de societate

„Semnăturile nu sunt cerșite. Petiția este online. Fiecare portal informativ a publicat această petiție. Până în prezent avem peste 3000 de semnături. Sunt oameni care conștientizează că trebuie să avem un spațiu unde să facem sport. Noi mizăm pe faptul că cetățenii vor conștientiza importanța acestei petiții", spune Valentina Moisei, membru al grupului de inițiativă care a înaintat petiția.

Inițiatorii petiției spun că soarta Stadionului Republican trebuie decisă prin audieri publice, dezbateri deschise și transparente, sau prin intermediul unui referendum local.

„Noi vrem ca acest spațiu public să fie în folosul societății și împreună cu societatea să se decidă soarta lui. În cazul de față s-a procedat incorect, deoarece s-a luat o decizie fără a fi consultată societatea", adaugă Valentina Moisei.

După ce petiția va acumula numărul necesar de semnături din parte cetățenilor, aceasta va fi expediată pe adresa Guvernului și Parlamentului Moldovei precum și pe cea a Ambasadei SUA în Republica Moldova. Amintim că Guvernul de la Chișinău a decis să vândă terenul fostului Stadion Republican Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova pentru construcția unui nou sediu.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0