Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Drumurile din Moldova ar putea fi construite cu tehnică belorusă

© Sputnik / Miroslav RotariДорога
Дорога - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Belarus este interesată de proiecte comune ce țin de reabilitarea și construcția drumurilor din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Republica Belarus va asista Moldova în procesul de reabilitare și construcție a drumurilor. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat cu ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuc, despre implementarea unui mecanism de creditare preferențial, pentru importul în Republica Moldova a tehnicii și utilajului din Republica Belarus. 

Traseu - Sputnik Moldova
Societate
Drumurile din Moldova vor rămâne fără copaci pe acostament

Gaburici a precizat că Ministerul Economiei și Infrastructurii optează pentru continuarea proiectelor de infrastructură, promovarea exportului de produse moldovenești pe piața din Belarus, dar și pentru atragerea investițiilor belaruse în economia țării. 

„Deși volumul comerțului e în ușoară scădere, situația se va redresa în următoarea perioadă. Depunem toate eforturile pentru a crește comerțul moldo-belarus și pentru a lansa noi proiecte comune”, a declarat ministrul moldovean.

Cei doi oficiali ai mai discutat despre condițiile de angajare a unui credit de la Banca de Dezvoltare a Republicii Belarus în cadrul programul guvernamental de susținere a exportului, pentru finanțarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii drumurilor. 

Ambasadorul belarus a reiterat interesul țării sale în lansarea și implementarea proiectelor comune de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurii rutiere din Republica Moldova. Pentru a eficientiza dialogul, partea belarusă a venit cu propunerea de a organiza videoconferințe între reprezentanții Moldovei și Belarusului.

Volumul comerțului dintre Republica Moldova și Republica Belarus, în primele 5 luni ale anului curent, a însumat circa 81 de milioane de dolari. În total, în țara noastră activează 90 de companii cu capital belarus.

Fluxul de știri
0