Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi moldoveni au murit, înghițiți de apele râului Nistru

© Sputnik / Rodion ProcaRâul Nistru
Râul Nistru - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor statistice, de la începutul anului 2018 în Republica Moldova și-au pierdut viața în bazinele acvatice 47 de persoane, inclusiv 9 minori.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Doi bărbați, unul din raionul Florești și altul din  Dubăsari, au murit, înghițiți de apele râului Nistru.

Днестр - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Corpul minorului înecat luni în Nistru a fost recuperat de salvatori

Potrivit informației oferite de responsabilii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, ambele cazuri au fost înregistrate luni, 6 august. Primul bărbat, în vârstă de 66 de ani, s-a înecat în timpul scăldatului în râul Nistru în apropiere satului Sănătăuca, Florești. Cadavrul acestuia a fost scos din apă în aceeași zi de către echipă de scafandrieri a Detașamentului căutare-salvare nr. 2 din mun. Bălți. 

Al doilea caz a fost înregistrat spre seara zilei de luni. Apelul a fost recepționat de către Serviciul național unic pentru apeluri de urgență “112”. Un bărbat de 52 de ani s-a înecat, la fel, în timpul scăldatului în râul Nistru în apropierea satului Coșnița, Dubăsari. Acesta a intrat în apă în stare de ebrietate alcoolică. Salvatorii au efectuat lucrări de căutare subacvatică, dar fără rezultat. 

Specialiștii roagă oamenii să meargă la scăldat doar pe malurile râurilor și lacurilor amenajate cu stații de salvare, să nu consume băuturi alcoolice pe plajă, dar și să supravegheze strict minorii. Conform datelor statistice, de la începutul anului 2018, în Republica Moldova și-au pierdut viața în bazinele acvatice 47 de persoane, inclusiv nouă minori.

Fluxul de știri
0