Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Motivul pentru care mulți adolescenți ajung la depresie. Ce spune psihologul

© Sputnik / Miroslav RotariLilia Maximenco
Lilia Maximenco - Sputnik Moldova
Abonare
De ce unii adolescenți ajung la stări depresive? Iată ce spune psihologul Lilia Maximenco.
Motivul pentru care mulți adolescenți ajung la depresie. Ce spune psihologul

Cei mai mulți părinți greșesc atunci când își ceartă copii pentru lipsa de performanță obținute la școală. O spune psihologul Lilia Maximenco. Potrivit specialistului, unii adolescenți ajung la depresie din cauza presiunii pe care o simt asupra lor.

„Programul școlar încărcat nu poate să-l ducă pe copil la depresie, ci atitudinea maturilor față de el. Dacă e să luăm 10 copii dintr-o clasă care învață aceeași materie școlară, fiecare va asimila materia în mod individual. Plus la asta, este una când copilul este ajutat și susținut de către părinți și alta când copilului i se cere doar cea mai înaltă performanță, fără să fie înțeles", spune psihologul Lilia Maximenco.

Psihologul a oferit și câteva exemple.

„De exemplu, părintele trebuie să îi spună copilului că este bravo, dar mai are de lucrat la anumite capitole. Cand copilul primește această susținere își găsește acea arie de motivație și depășește situația dificilă. Când copilul întâmpină niște dificultăți și nu se poate concentra la ore, dar de la el se cere mult. Bineînțeles că el va urî acele materii", adaugă Lilia Maximenco.

De precizat este că, în ultima perioadă, mai mulți părinți se plâng de programa școlară, care ar fi prea încărcată, motiv pentru care unii adolescenți ar ajunge la depresie.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0