Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viorica Nagacevschi: Faptele bune se fac în tăcere

© Sputnik / OsmatescoViorica Nagacevschi
Viorica Nagacevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Deși este notar de profesie, Viorica Nagacevschi ascunde în spatele ținutelor de lucru sensibilitate, delicatețe, blândețe și o feminitate deosebită. Mai mult de atât, ea este poetă și fondatoarea fundației de caritate "Viorica Nagacevschi".
Viorica Nagacevschi: Faptele bune se fac în tăcere

O societate nu trebuie să fie indiferentă față de necesitățile persoanelor vulnerabile, însă uneori este mai bine dacă actele de caritate sunt făcute în tăcere. De această părere este Viorica Nagacevschi, cea care primește plăcere și un echilibru emoțional prin faptul că-i ajută pe cei care au nevoie de susținere.

"La început când am înființat fundația de caritate "Viorica Nagacevschi" eram destul de activă. Probabil acest lucru a venit dintr-un imbold când mă întorsesem din India unde văzusem o altă lume. Valorile pe care le-am descoperit acolo erau diametral opuse de acelea care existau în Moldova. Acest lucru m-a făcut să înțeleg și să le comunic oamenilor că lucrurile materiale nu sunt o prioritate în viață. Noi ne naștem goi și plecăm tot goi în lumea cealaltă. Pe acest pământ rămâne doar amintirea, emoțiile și gândurile lăsate de noi. Acest principiu m-a făcut să ajut cât mai multă lume. Unele situații m-au învățat să nu public tot ceea ce fac, pentru că lucrurile bune se întâmplă de la sine. Sunt câteva familii pe care le ajut în felul meu cum pot. În general, lucrurile bune pe care le facem nu trebuie afișate", a relatat fondatoarea fundației de caritate "Viorica Nagacevschi".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0