Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este sau nu controlat politic Centrul Național Anticorupție: Iată ce spune Zumbreanu

© Sputnik / OsmatescoBogdan Zumbreanu
Bogdan Zumbreanu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, a relatat în cadrul emisiunii "Logica puterii" că instituția pe care o conduce "are multe pete" pe exterior.
Este sau nu controlat politic Centrul Național Anticorupție. Ce spune Bogdan Zumbreanu

Potrivit lui Zumbreanu, cauza apariției acestor "pete" sunt acuzațiile politice din partea celor care nu cunosc  "procedurile interne și legale de acțiune ale CNA". 

"Atât s-a aruncat cu declarații politice în imaginea Centrul Național Anticorupție,  încât parcă s-a format o haină frumoasă de camuflaj cu multe-multe pete. E OK, ne-am obișnuit", a ironizat Șeful CNA în studioul Radio "Sputnik Moldova".

Bogdan Zumbreanu precizează că în majoritatea cazurilor investigațiile CNA pornesc de la sesizarea unui cetățean concret.

"Poate fi acest fapt catalogat drept o  influență sau indicație din partea cuiva? Eu consider că nu. Aceeași situație este și în cazul dosarelor răsunătoare în privința persoanelor deja condamnate. Aici mă refer la fostul prim-ministru unde la fel investigația a pornit de la un autodenunț banal și nu de la autosesizare. Dacă ar fi adevărat ceea ce se vehiculează, ne-am fi autosesizat și am fi demarat noi investigațiile noastre și am fi mers mai departe. Că CNA execută comenzi politice — asta o spun cel puțin persoanele care nu cunosc procedurile interne și legale de acțiune. Din momentul în care suntem sesizați, suntem obligați să examinăm sesizarea și să întreprindem măsurile respective", a explicat Șeful Centrului Național Anticorupție.

Bogdan Zumbreanu menționează că centrul pe care-l conduce a fost de multe ori trecut din subordinea Parlamentului în a Guvernului și invers.

"Am fost mult timp independenți sub Parlament până am documentat ceva dureros pentru cineva și am fost scoși. De la Guvern am fost scoși când am trecut pe la Inspectoratul Fiscal. E un mecanism legal de a executa presiune ilegală. Sperăm să nu mai avem așa gen de transferuri pentru că ne periclitează activitatea și moralul lucrătorilor CNA, care doresc să aibă o stabilitate", a mai adăugat Zumbreanu.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflași din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0