Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro se prăbușește: Valoarea monedei unice europene ar putea să cadă marți sub 19 lei

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Valoarea euro scade galopant în fața leului moldovenesc și ar putea să coboare sub 19 lei.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Moneda europeană continuă să se devalorizeze în fața leului moldovenesc. Valoarea euro scade galopant în fața leului moldovenesc și ar putea să coboare sub 19 lei. 

Banca Națională a Moldovei (BNM) a afișat pentru marți, 7 august, o rată de schimb de 19,04 lei pentru un euro, față de 19,13 cât a fost luni.

Un dolar va putea fi procurat marți cu 16,50 de lei, față de 16,52 de lei cât a fost astăzi. 

Euro - Sputnik Moldova
Societate
Euro se prăbușește. În Moldova acesta se cumpără și se vinde cu mai puțin de 20 de lei

Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Vladimir Munteanu, a declarat săptămâna trecută că moneda europeană va continua să se devalorizeze în raport cu dolarul american. Potrivit lui Munteanu, în trimestrul doi, cursul de referință al dolarului american față de euro a fost revăzut cu 3,1 puncte procentuale. 

Potrivit prognozei BNM, în perioada următoare, euro va continua să se devalorizeze în fața dolarului american. 

”În urma ultimelor decizii de politică monetară anunțat de Sistemul de Rezervă Federal din SUA și extinderea politicii de stimulare cantitativă, Banca Central Europeană va prelungi cumpărarea de valori mobiliare, astfel contribuind la un euro mai slab vizavi de dolarul american”, a declarat Munteanu. 

Prim-viceguvernatorul BNM a explicat că Banca Națională a Moldovei stabilește cursul oficial al leului moldovenesc doar în raport cu dolarul american, în funcție de volumul tranzacțiilor și prețul acestor tranzacții atât pe piața interbancară, cât și pe piața intrabancară, adică vânzările și cumpărările de valută de către bănci de la clienții lor. 

 

Fluxul de știri
0