Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol maxim: În mai multe raioane a fost nevoie de intervenția Armatei Naționale

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata Naţională a RM
Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova
Abonare
În mai multe raioane din țară au activat grupuri specializate din cadrul Armatei Naționale.

CHIȘINĂU, 6 aug — Sputnik. Geniştii Armatei Naţionale au executat în luna iulie 18 misiuni de geniu, în cadrul cărora au fost distruse 74 de obiecte explozive în raioanele Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă.

NATO - Sputnik Moldova
Politică
Ministerul Apărării vrea schimbări majore cu sprijinul NATO

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cea mai mare cantitate de muniţii a fost depistată în pădurea de lângă satul Delacău, raionul Anenii Noi.

Grupul de genişti al Batalionului de Geniu, condus de plutonierul Evghenii Axentii, a identificat în localitatea Delacău 33 de obiecte explozive — dintre care 17 proiectile de artilerie de calibru 122 de milimetri, nouă bombe de aruncător de calibru 82 de milimetri, trei proiectile de artilerie de calibru 76 fr milimetri şi patru bombe de aruncător de calibru 81 de milimetri.

Muniţiile erau de producţie germană şi sovietică. Obiectele explozive au fost distruse în condiţii de maximă securitate pe poligonul de la Bulboaca.

Sectorul de apărare militară a Republicii Moldova, în vizorul experților NATO>>>

De la începutul anului, geniştii militari au lichidat 224 de obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

 

Fluxul de știri
0