Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mihai Manole: Statul ratează anual venituri de miliarde de lei

© Sputnik / OsmatescoMihai Manole
Mihai Manole - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Finanțelor, fost ambasador Mihai Manole, consideră că la ora actuală pentru Moldova e necesară finalizarea concepţiei evaluării bunurilor imobile.
Mihai Manole: Statul ratează anual venituri de miliarde de lei.

Mihai Manole a declarat la radio Sputnik Moldova că 80 la sută din imobile, inclusiv cele de lux, din Republica Moldova nu sunt la evidență, prin urmare nu sunt taxate. Aici sunt veniturile pe care statul le ratează.

Mihai Manole mai spune că "în cazul în care Ministerul Finanțelor ar convinge Parlamentul să aloce între 100 sau 200 milioane de lei pentru Agenţia Relaţii Funciare și Cadastru, ca aceasta să facă evaluarea patrimoniului, statul ar incasa miliarde de lei".

Anterior experții au vorbit că pentru evaluarea patrimoniului este necesar aproximativ zece milioane de dolari. Alocarea surselor financiare pentru înregistrarea masivă a bunurilor imobile este o investiţie necesară, care va aduce acumulări la buget, în urma achitării de către cetăţeni a impozitelor.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0