Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine va avea de beneficiat de pe urma reformei fiscale, dar și cum va fi afectat bugetul

Abonare
Ce categorii de cetățeni vor avea de beneficiat de pe urma reformei fiscale, dar și cum va fi afectat bugetul statului de pe urma acesteia?

Prevederile pachetului de legi privind reforma fiscală vor intra în vigoare începând cu 1 octombrie. Astfel, începând cu această zi, impozitul pe venit pentru persoanele fizice va fi redus de la 18 până la 12 la sută, prin stabilirea unei cote unice, iar scutirea personală se va dubla, de la aproape 11.300 la 24 de mii de lei. Totodată, minimul de existență nu va mai fi impozitat, iar angajatorul va achita doar 18% la bugetul asigurărilor sociale, comparativ cu 23% cum este acum. Totodată, abuzurile asupra oamenilor de afaceri din partea instituțiilor de drept vor fi limitate.

Cert este că în timp ce reprezentanții guvernării spun că de noile modificări vor avea de beneficiat, în special cetățenii cu venituri mici, unele voci spun că de fapt, de pe urma acestei inițiative vor avea de profitat angajații cu salarii și așa grase.

Ce categorii de cetățeni vor avea de beneficiat de pe urma reformei fiscale, dar și cum va fi afectat bugetul statului de pe urma acesteia, am aflat de la secretarul general de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Chicu.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0