Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reforma fiscală, anunțată de Guvern, salutată de patronii restaurantelor și hotelurilor

© SputnikAneta Zasavițchi
Aneta Zasavițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Odată cu adoptarea noilor facilități fiscale, hotelurile, restaurantele, dar și cafenelele vor avea o taxă de 10 la sută pentru valoarea adăugată. Această veste a căzut ca o mană cerească pentru agenții economici din domeniu, iată de ce.
Ce zic patronii restaurantelor și hotelurilor de reducerea cu 10% a TVA-ului

Președinta Asociației Restaurantelor și Localurilor de Agrement, Aneta Zasavițchi, a declarat în cadrul emisiunii „Sputnik-Matianal", că a așteptat această decizie de mai mulți ani.

„După cinci ani de activitate, discuții, ședințe și bătăi la uși am obținut acest rezultat. Această decizie ne-a bucurat foarte mult, în sfârșit am fost auziți și nu am așteptat să treacă alegerile, dar până la ele pentru a avea un rezultat în acest sens", a spus Aneta Zasavițchi.

Potrivit ei, de aceste facilități vor beneficia din plin anume agenții economici ale căror venituri sunt mult mai modeste, iar cheltuielile mai mari. Aceste inovații vor permite reducerea presiunii fiscale în domeniul HORECA și reprezintă o metodă de a stimula activitatea din acest sector, implicit dezvoltarea turismului. Totodată, măsurile vor contribui la reducerea economiei informale din domeniu.

 

 

Fluxul de știri
0