Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important! Motivul pentru care unii adolescenți fug de acasă

© Photo : Arhivă personalăVera Flocea
Vera Flocea - Sputnik Moldova
Abonare
Unde greșesc părinții? Cum pot fi evitate unele acțiuni cu final tragic.
Important! Motivul pentru care unii adolescenți fug de acasă

Adolescenții care se simt iubiți și înțeleși în familiile lor nu vor avea tendința să fugă de acasă sau să se sinucidă, indiferent de problemele pe care le întâmpină. Declarația aparține specialistului Direcției Educație din raionul Drochia, Vera Flocea.

Potrivit cadrului didactic, de cele mai multe ori, copiii care nu au o relație de prietenie cu părinții lor, ajung să fugă de acasă atunci când întâmpină o problemă.

„Familia este acel loc unde un copil își formează valorile pentru viață, trăiește sentimente ce-l marchează, primește forță pentru propria sa dezvoltare. Familia este un instrument care reglează interacțiunea dintre copil și mediu. Un copil care este iubit, înțeles, ascultat și ajutat atunci când are o problemă, el nu va apela la astfel de acțiuni în detrimentul lui, fiindcă el știe că orice problemă poate fi rezolvată, deoarece este mama, tata care-l susțin și-l înțeleg", spune Vera Flocea, specialist Direcția Educație din raionul Drochia.

Amintim că la sfârșitul lunii iunie, o tânără de 18 ani a plecat de acasă în ziua în care a aflat că nu a promovat examenul de bacalaureat la matematică. Două săptămâni mai târziu, tânăra a fost găsită moartă. Poliția a anunțat atunci că aceasta s-a sinucis.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0