Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Află care sunt tendințele în materie de decor pentru nunțile organizate în anul 2018

Abonare
Nunta este unul dintre evenimentele cele mai importante din viața unui cuplu. Decorul este o parte esențială în planificarea nunții, care merită cu adevărat toată atenția și seriozitatea. Un decor rafinat transformă oricare nuntă într-o poveste, redă culoare și personalitate.

Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, specialista în decorarea sălilor și designerul floral, Larisa Jitari, a relatat despre ultimele tendințe în materie de decor și a venit cu informații utile pentru cuplurile care își doresc o nuntă de vis.

"Primul lucru pe care mireasa și mirele îl aleg, atunci când încep planificarea nunții, este paleta de culori a celebrării. Alegerea lor poate fi influențată de preferințele personale, de sezonul ales pentru eveniment, de tema dorită a evenimentului, precum și de tendințele culorii pentru anul nunții. În acest an, mulți miri au rămas să opteze pentru culoarea Greenery. În același timp, culoarea anului 2018 este ultra violet, o culoare îndrăzneața, care denotă lux și chiar opulență. Paleta de culori la nunțile din anul 2018 impresionează cu luminozitatea, bogăția și varietatea sa: de la nuanțe delicate până la negru și chiar albastru "de mare" profund. Decorul unei nunți se raportează la aspectul localului unde se va desfășura evenimentul. Alegeți sala inteligent și nu încercați mai apoi să o reconstruiți. Luați în calcul că designul sălii, culorile predominante și anturajul vor completa stilistica nunții.", a explicat Larisa Jitari.

Expertul mai spune că, în acest sezon mirii își organizează evenimentul în aer liber, optând pentru un decor mai rafinat și finuț.

"Oamenii au obosit de nunțile tradiționale organizate în sălile pompoase de nunți. Atmosfera unei sărbători în aer liber este mai lejeră, iar lumea se simte mai liberă și degajată. Cu trecerea anilor, noi, specialiștii din domeniul decorului, observăm că tinerii optează pentru un decor neobișnuit, unic și impresionant. Acest lucru este o provocare pentru noi", a spus Jitari.

Potrivit designerului, alegerea florilor depinde de mai multe criterii: tematica aleasă pentru eveniment, preferințe și anotimp.

"Printre cele mai în vogă modele de flori în anul 2018 sunt florile care atârnă. La modă sunt și plantele suculente. Așezate în suporturi din sticlă, acestea pot duce la decorațiuni cu adevărat sofisticate. De asemenea, se acordă o atenție sporită buchetului de flori pentru mireasă. Le recomand mirilor să opteze pentru florile de sezon, pentru că sunt mai accesibile la preț și sunt mai rezistente. Totuși, dacă bugetul mirilor este mai mare și doresc un decor anumit atunci în materie floristică se folosesc flori exotice aduse de peste hotare. Sunt mirese care doresc să-și creeze singure buchetul de mireasă sau să amenajeze sala. În acest context, le sfătuiesc tinerelor să se consulte cu un designer floral pentru a alege flori rezistente", a mai adăugat designerul floral.

Totodată, Larisa Jitari menționează că, cele mai importante zone care necesită amenajare sunt masa mirilor și zona de întâmpinare, ceea ce reprezintă de fapt, accentul sărbătorii.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0