Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 50 de grade de căldură se înregistrează în Europa. Cum va fi vremea în Moldova

© Sputnik / Yana ZaharovaСильная жара в Молдове
Сильная жара в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Un val de căldură din nordul Africii a pus stăpânire pe o bună parte din Europa. Temperatura aerului s-a aproiat de 50 de grade la umbră.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Sudul Europei se confruntă cu un val de căldură sufocantă, iar meteorologii au emis avertizări de cod roșu și portocaliu de caniculă în acest weekend în zone din Spania, Portugalia, sudul Franței, Grecia sau Croația. Temperaturile se vor apropia de 50 de grade Celsius. O analiză a Severe Weather susține chiar că acestea ar putea urma la 51 de grade Celsius în Portugalia. 

Meteorologul Autorității Naționale de Meteorologie din România, Roxana Bojariu, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că, aceste valuri de căldură vor veni cu favorizarea incendiilor. 

Женщина отдыхает на скамейке - Sputnik Moldova
Vremea în Moldova. Sâmbătă și duminică mai bine să stați în casă

”Atunci când se schimbă situațiile de circulație și aerul foarte cald este înlocuit, atunci înlocuirea se face mult mai sever. Cu cât am avut temperaturi mai mari, cu cât masa de aer cald care a staționat a fost mai caldă, și furtunile au șanse să se manifeste mai sever”, a declarat specialistul.

Din păcate, în viitor, potrivit meteorologului, vom avea din ce în ce mai des astfel de valuri de căldură și există un studiu și concluziile arată că probabilitatea de a avea valuri de căldură în Europa a crescut de cel puțin două ori față de acum 4-5 decenii. 

Aerul cald din nordul Africii nu va ajunge în Republica Moldova, însă meteorologii prognozează și la noi temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Duminică, maximele termice se vor situa între 27 și 32 de grade. Precipitații nu vor cădea. 


Fluxul de știri
0