Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Tragedia din boxul moldovenesc. O realitate care îți dă fiori

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Paraschiv
Alexandru Paraschiv - Sputnik Moldova
Abonare
Pugiliștii din capitală trăiesc o dramă adevărată. În lipsă de săli performante boxerii moldoveni se antrenează în situații extremale. Sălile din subsol, parcurile și pădurile din zona orașului sunt folosite drept piste de alergare sau săli de forță.
Află despre tragedia boxului moldovenesc !

Niciun club din Chișinău sau din țară nu își permite să le oferi juniorilor salarii, burse sau alte remunerări lunare necesare pentru pregătirea acestora și respectiv de a face un pas spre o carieră profesionistă. Majoritatea sportivilor își încheie activitatea sportiva la 18-19 ani. Unica sursă de venit sunt premiile oferite la campionatul național de Președintele federației de profil, Vasile Chirtoca.

Toate aceste detalii au fost oferite de Constantin Ursu și Alexandru Paraschiv în cadrul emisiunii ”Sport” la Sputnik-Moldova. Ambii boxeri sunt considerați unii dintre cei mai talentați la ora actuală în Republica Moldova dar și din Europa. Juniorii participă la concursuri în categoria de greutate de până la 64 de kg.

Alexandru Paraschiv își satisface stagiul militar. Pentru că nu-și poate asigura existența din sport, acesta își dorește un contract profesionist în cadrul Armatei Naționale.
Mai mult decât atât, niciunul dintrei ei nu au fost incluși în lotul național Petru Caduc. Tehnicianul a declarat în cadrul emisiunii că are deja un plan format pentru Olimpiada de la Tokyo din 2020 și poate peste doi ani ar puitea să-i selecteze.

 

 

Fluxul de știri
0