Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiect fotografic inedit: 24 de ore cu oameni care-și iubesc meseria

© Sputnik / Мирослав Ротарькамера видеонаблюдения
камера видеонаблюдения - Sputnik Moldova
Abonare
Fotograful Denis Chicu a inițiat proiectul fotografic "24". În cadrul acestuia el surprinde în imagini activitatea mai multor persoane timp de 24 de ore.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Oameni dedicați profesie, perseverenți și pozitivi. Așa am putea să-i descriem pe protagoniștii proiectului fotografic "24", realizat de Denis Chicu. Fotograful și-a propus să petreacă 24 de ore alături de oameni care au o viață activă și joburi care le aduce satisfacție. 

Primul care a ajuns în vizorul obiectivului de fotografiat este Gheorghe Gasan. Acesta este șef al Serviciului Patrulare al Secției Securitate Publica a Inspectoratului de Poliție Strașeni.

Polițistul își începe ziua făcând mișcare, ia micul dejun împreună cu familia, îmbracă uniforma și pornește spre locul de muncă. Cum își petrece întreaga zi vedeți din fotografiile atașate mai jos.

A doua protagonistă a proiectului este șoferița de troleibuz Oxana Para. Femeia conduce unul dintre troleibuzele de pe linia 22. Ea practică această meserie de opt ani. Oxana își începe ziua în sala de sport, își bea cafeaua și merge la muncă.

În următoarele clipe cuplați centura pentru că veți petrece imaginar 24 de ore cu însoțitoarea de bord Luminița Popescu. Tânăra se trezește când afară încă e noapte, își aplică machiajul, își coafează părul, îmbracă uniforma și se îndreaptă spre Aeroportul Internațional Chișinău.

Fotograful Denis Chicu ne asigură că proiectul nu este regizar, iar fotografiile sut realizate în mod discret, fără ca protagoniștii să știe că sunt fotografiați. El consideră că oamenii care au ajuns în vizorul obiectivului său sunt adevărați eroi pentru că sunt dedicate profesiei, oameni care iubesc ceea ce fac zi de zi, indiferent de starea socială și politică din țară.

Fluxul de știri
0