Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii în cazul medicilor reținuți în dosarul "Tomograf": Iată ce a dezvăluit CNA

© Sputnik / Rodion ProcaCNA НАЦ
CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre medici a fost eliberat aseară după ce le-a povestit procurorilor cum funcționa schema infracțională de la Centrul de Diagnostică.

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Unul dintre învinuiții în dosarul "Tomograf" a fost eliberat, marți seara, de procurori, după ce a făcut declaraţii organului de urmărire penală.

Acesta le-a povestit procurorilor cum a funcţionat schema infracţională prin intermediul căreia un grup de medici de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală ar fi estorcat bani de la pacienţi. În prezent, persoana este cercetată în stare de libertate.

Врач в больнице, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
"Tâmpiți" și "normali" - așa îi calificau pe pacienți medicii reținuți de CNA

Totodată, CNA precizează că procurorii anticorupţie vor cere astăzi mandate de arestare pe numele a șase persoane dintre cele şapte reţinute în dosarul "Tomograf". Şedinţele de judecată se vor desfăşura, începând cu ora 10.00, la sediul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani.

Amintim că, luni, în cadrul percheziţiilor operate de CNA şi procurori la CRDM, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 000 000 de lei. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

Om Emerit din Moldova, autorul schemei de estorcare a banilor de la pacienți>>>

În total, 14 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea abuzului de serviciu şi coruperii pasive, precum şi complicităţii la comiterea celor două infracţiuni. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă de până la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 8 000 de unităţi convenţionale.

Fluxul de știri
0