Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii vor ignora unele accidente rutiere

© Sputnik / Vadim RusuДТП на ул. И. Крянгэ
ДТП на ул. И. Крянгэ - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferii vor putea ajunge la o înțelegere amiabilă în cazul accidentelor rutiere minore, fără implicarea poliției.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Șoferii implicați în accidente rutiere soldate doar cu pagube materiale nesemnificative vor putea ajunge la o înțelegere amiabilă, fără implicarea poliției. În aceste cazuri, șoferii nu vor fi amendați, singura sancțiune fiind majorarea prețului primei de asigurare pentru anul următor. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri de Guvernul de la Chișinău. 

Accident rutier în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Accident în Capitală, pe un drum cu sens giratoriu: Asfaltul este umed

Potrivit proiectului, procedura de constatare amiabilă se aplică dacă în accident sunt implicate doar două vehicule, iar în urma acestuia au fost înregistrate doar pagube materiale nesemnificative, fără vătămări corporale. Este obligatoriu ca ambii șoferi să își dea consimțământul, să aibă la ei poliţa de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto sau certificatul „Carte Verde”, dar și să fixeze circumstanțele producerii accidentului. 

Șoferii vor completa formularul de constatare amiabilă, eliberat gratuit de către asigurator. Cererea de despăgubire se depune de către persoana păgubită la asigurătorul persoanei vinovate, cu anexarea formularului semnat de ambele părţi.

Potrivit datelor MAI, anual, în Republica Moldova, sunt înregistrate peste 11 mii de accidente rutiere neînsemnate, iar cheltuielile suportate de poliție pentru documentarea acestora se ridică la aproximativ 3,5 milioane de lei. Anul trecut, accidentele soldate doar cu pagube materiale au constituit 74  la sută din numărul total de accidente rutiere.

Fluxul de știri
0