Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consecințele ploilor torențiale: Terenuri agricole afectate și drumuri distruse

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДорога
Дорога - Sputnik Moldova
Abonare
Ploile torențiale care au căzut în ultima perioadă au distrus mai multe terenuri agricole și kilometri de drum din toată țara.

CHIȘINĂU, 31 iul — Sputnik. În data de 29 și 30 iulie mai multe localități din țară au fost afectate de ploi torențiale.

Asfaltul „întors pe dos”: ploaie torenţială la Chişinău - Sputnik Moldova
Video
Asfaltul „întors pe dos”: ploaie torenţială la Chişinău

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în urma precepitațiilor abundente au fost distruse mai multe porțiuni de drum local din sudul și nordul țării.

În raionul Cahul ploaia a distrus aproximativ 0.8 km de drum local din pietriș și asfalt. În raionul Sângerei circa 0,9 kilometri de drum din pietriș a fost deteriorat. În municipiul Comrat au fost afectate mai multe terenuri agricole.

Angajații IGSU au fost solicitați la efectuarea lucrărilor de pomparea apei din 13 beciuri și ogrăzi. Mai mult, în data de 31 iulie s-a raportat despre deconectări parțiale de energia electrică în 21 de localități din 8 raione ale țării. Către ora 11:00 livrarea energiei electrice a fost restabilită în toate localitățile. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

Fluxul de știri
0