Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii de peste hotare trimit acasă milioane de dolari SUA

© Sputnik / Miroslav RotariBanca Națională a Moldovei
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a prezentat bilanțul transferurilor bănești efectuate de moldovenii care muncesc peste hotare.

CHIȘINĂU, 31 iul — Sputnik. Transferurile bănești în favoarea persoanelor fizice au depășit 640 de milioane de dolari în prima jumătate a acestui an.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Banca Națională a explicat ce se întâmplă cu prețurile în Moldova

Volumul transferurilor bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor din țară demonstrează o creștere în comparație cu anul precedent.

În luna mai a fost perioada de vârf a creșterii volumului de transferuri. Astfel, din străinătate au fost trimise acasă 126 de milioane de dolari SUA.

Banca Națională a Moldovei menționează că, în luna iunie 2018, prin intermediul băncilor din țară au fost transferate de peste hotare, în favoarea persoanelor fizice, peste 117 milioane de dolari SUA.

Această cifră demonstrează o creștere cu nouă milioane de dolari comparativ cu perioada similară din 2017.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Câți bani păstrează Banca Națională din Moldova în propria vistierie

Peste 45 la sută din transferurile în favoarea persoanelor fizice s-au făcut în dolari, peste 45 la sută în euro și peste opt la sută în ruble rusești.

În distribuția pe state a provenienței transferurilor în favoarea persoanelor fizice sunt de remarcat transferurile din Rusia cu o pondere de peste 29 la sută, Israel — peste 16 la sută, Italia — peste 12 la sută, SUA — peste opt la sută, Germania — peste șase la sută, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord — peste cinci la sută.

Banca Națională mai menționează că persoanele fizice care transferă şi primesc banii prin sistemul de remitere de bani pot avea cetăţenia oricăror state, iar provenienţa şi destinaţia banilor transferaţi poate fi diferită.

Fluxul de știri
0