Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Opt moldoveni cu pașapoarte românești, implicați într-un accident rutier în Austria

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Opt români, dintre care trei copii minori, au fost implicați într-un accident rutier în Austria. Două persoane au fost transportate de urgență la spitalele din apropiere.

CHIȘINĂU, 31 iul — Sputnik. Opt cetățeni români, dintre care trei sunt minori, au fost răniți într-un accident produs în Austria cu implicare a două vehicule înmatriculate în România.

Accident in Romania două  persoane au decedat - Sputnik Moldova
Accidente
Accident cumplit în România. Au murit doi cetățeni din Republica Moldova

Două persoane au fost transportate cu elicoptere în stare gravă la spital: unul la spitalul din Baden, iar celălalt la spitalul din orașul Eisenstadt. Celelalte persoane s-au ales cu răni ușoare. Potrivit unor informații neconfirmate, victimele sunt moldoveni cu acte românești, scrie Publika.

Accidentul a avut loc luni, pe autostrada A4, în apropierea orașului Bruck ad Leitha și a provocat un ambuteiaj de zeci de kilometri.

Automobilele s-au ciocnit după ce camionul înmatriculat în Slovacia a încetinit din cauza traficului aglomerat, iar vehiculul românesc nu a reușit să frâneze la timp și s-a izbit în camion.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat, luni, în urma unei solicitări Mediafax, că opt români au fost răniţi în accidentul rutier produs pe o autostradă din Austria. Dintre aceştia, doi au suferit răni mai grave, iar alte şase persoane, printre care şi trei minori, au fost rănite uşor.

„Ambasada României la Viena are în atenţie accidentul rutier produs în apropierea oraşului Bruck an der Leitha, Austria, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit datelor preliminare obţinute de ambasadă, opt cetăţeni români au fost răniţi în urma accidentului. Dintre aceştia, doi au suferit răni mai grave, iar alte şase persoane, printre care şi trei minori, au fost rănite uşor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe remis luni la solicitarea MEDIAFAX.

Fluxul de știri
0