Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Roman Chircă: Reforma fiscală are și o conotație electorală

© Sputnik / OsmatescoRoman Chircă
Roman Chircă - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul Roman Chircă spune că pachetul de legi votat recent de Parlament, care vizează reforma sistemului de impozitare a veniturilor salariale, are și scop electoral. Dar acest aspect este actual și pentru alte state unde motivația electorală schimbă lucrurile.
Roman Chircă: Reforma fiscală are și o conotație electorală.

Până la urmă, nu contează motivația electorală, mai importantă este esența acestor propuneri, care sunt binevenite și au fost eficiente într-un șir de state cum ar fi Australia, Italia și Grecia.

Roman Chircă a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că unele efecte ale reformei se vor resimți imediat și se vor consuma până la alegeri. Asta înseamnă că până la alegerile parlamentare vom trăi în doi ani fiscali. Vom avea o nouă politică bugetar-fiscală și o lege a bugetului pentru anul 2019.

Referindu-se la eventualitatea venirii unui nou Guvern după alegerile parlamentare, expertul a spus că orice guvern ar veni, ar fi motivat să identifice surse financiare și să impulsioneze investițiile. Viitorul executiv va trebui să aprobe aceste politici fiscale pentru a demonstra  că va avea o atitudine prietenoasă față de capital. O cotă unică de 12% va fi introdusă la impozitul pe venit pentru persoanele fizice, cu începere de la 1 octombrie curent. Inițiativa legislativă a fost votată, recent, de Parlament, în lectură finală.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0