Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șefii de la Poliția de Frontieră, în controale fulger la punctele de trecere a hotarului

© Sputnik / Мирослав Ротарьпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În rezultatul vizitei inopinate a Prim-ministrului Republicii Moldova Pavel Filip în punctul de trecere Leușeni, conducerea Poliției de Frontieră își va îndesi ieșirile la frontieră pentru a evalua starea lucrurilor și de comun cu efectivul de a identifica soluții în cazurile de aflux de călători sau situații problematice.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, a efectuat vizite inopinate la punctele de trecere Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați. Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în urma acestor vizite a fost confirmat faptul că activitatea polițiștilor de frontieră din ambele puncte de trecere se desfășoară la capacitate maximă, caracteristic pentru această perioadă, fiind puse în proces de lucru măsurile necesare pentru fluidizarea traficului transfrontalier.

Media timpilor de așteptare pe sensul de ieșire din țară, cât și pe cel de intrare, nu depășește 30 de minute pentru autoturisme şi autocare. Toate funcțiile sunt suplinite, iar punctul de trecere are în dotare echipamentele speciale care permite de a interveni operativ la degajarea circulației. Ulterior, s-a realizat un tur de prezentare a birourilor de lucru, precum și s-a analizat eficacitatea controlului și verificării documentelor într-o anumită perioadă de timp.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Politică
Mai multe documente de călătorie, acceptate la traversarea frontierei de stat a Moldovei

Garștea a reamintit polițiștilor de frontieră importanța comunicării cu persoanele aflate în fluxul de călători. 

”Simplificați la maximum activitatea de control și la orice schimbare de situație să informați călătorii. Prezentați în relația cu aceștia un comportament integru și manierat”, a declarat șeful adjunct al Poliției de Frontieră.

O problemă constatată și pusă în discuție este drumul distrus care leagă localitatea de punctul de trecere Giurgiulești-Reni. Drumul este acoperit de gropi, iar acest fapt îngreunează deplasarea atât a autoturismelor, cât și a vehiculelor de mare tonaj. Președintele raionului Cahul Ion Groza a dat asigurări că va rezolva problema, iar în timpul apropiat va transmite demersuri către autoritățile responsabile pentru a începe lucrările de reparație.

Poliția de Frontieră anunță că vizitele de inspectare a celor mai aglomerate puncte de trecere vor continua și în următoarele săptămâni, în scopul verificării nivelului de aplicare a măsurilor de fluidizare a traficului transfrontalier.

Fluxul de știri
0