Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul satului Selemet: „Eu nu duc salariul acasă". Declarația care-i va uimi pe toți

© Sputnik / Rodion ProcaTatiana Badan
Tatiana Badan - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul satului Selemet, din raionul Cimișlia Tatiana Badan a discutat la Sputnik Moldova despre problema salarizării aleșilor locali. Aceasta a spus că noua lege care vine să le majoreze salariul primarilor cu 50% nu este prea bună. Iată de ce.
Primarul satului Selemet: „Eu nu duc salariul acasă". Declarația care-i va uimi pe toți

Acesta spune că legea votată în primă lectură de către Parlament are câteva lacune, iar Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), instituție pe care o conduce din anul 2010, vrea să facă mai multe modificări aici. 

„Această prevedere de a majora salariile primarilor cu 50% trebuie revăzută. Administrația publică locală se salarizează din contul veniturilor la Primărie. Iar acestea sunt foarte mici. Noi nu le putem asigura. Și aici iese că într-un fel noi anunțăm că majorăm salariile, iar de cealaltă parte nu avem bani pentru asta", a spus Tatiana Badan.

Cât despre salariul actual, alesul de Selemet spune că nu ajung în bugetul familiei sale. Pe ce-și cheltuie Tatiana Badan leafa, ascultați în interviul audio de mai sus. 

 

Fluxul de știri
0