Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Efectele nocive al internetului! Cum ne protejăm copiii de pericolele din lumea virtuală

Abonare
Copilul tău foloseşte des tableta sau telefonul mobil pentru a-şi ocupa timpul liber? Cum îi este influențată sănătatea mintală, dar și la ce pericole este expus.

Copiii de astăzi cresc într-un mediu în care tehnologia înseamnă tot — căutare de informații, prieteni, distracție și comunicare. Nu întotdeauna însă lumea virtuală este sigură pentru cei mici.

Psihologii bat alarma în ceea ce privește efectele nocive ale tehnologiilor moderne în dezvoltarea mintală a copilului, iar oamenii legii atenționează părinții să monitorizeze activitatea celor mici în lumea virtuală. 

Care sunt pericolele internetului? Cum să ne protejăm copiii de informațiile cu conținut dăunător, dar și de escrocii din mediul online? Am aflat de la Elena Botezatu, directoarea Programului Copii din cadrul Centrului Internaţional „La Strada"; Artur Degteariov, sef secția Protecția Copiilor din cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice și Sergiu Toma, psiholog Centrul Național de Prevenire a Abuzului fată de Copii.

Răspuns la întrebări aflați în VIDEO atașat.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0