Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce prevede de fapt noua reformă fiscală propusă de guvernare

© SputnikValentina Stratan
Valentina Stratan - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernarea a elaborat o nouă reformă fiscală, care vine în avantajul agenților economici, dar și a salariaților. De la reducerea impozitelor pe venit, la reducerea contribuției angajatorului la Bugetul Asigurărilor Sociale. Unii laudă această inițiativă, alții mai puțin.
Ce prevede de fapt noua reformă fiscală propusă de guvernare

Această temă a fost abordată și la emisiunea „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova. Invitatul jurnalistului Vasile Dosca a fost deputata Valentina Stratan. Acesta a făcut o incursiune a celor mai importante momente ce se regăsesc în actuala reformă fiscală.

Una dintre ele este și reducerea contribuției angajatorului la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat de la 23%, la 18%.  Acest aspect este foarte important pentru toți angajații, spune Valentina Stratan.

„Vom stimula agenții economici să scoată din economia tenebră angajații care muncesc ilegal. Cu regret, acești cetățeni suferă foarte mult. Iar impactul în vor suferi ulterior, când își vor perfecta documentele pentru pensie pentru că nu vor avea contribuție", a spus Valentina Stratan.

Ce alte beneficii aduce noua reformă, care a fost adoptată deja de către Parlament, ascultați în interviul audio de mai sus.

Precizăm că această reformă va intra în vigoare de la data de 1 octombrie 2018.

 

Fluxul de știri
0