Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fenomen periculos: Polițiștii de Frontieră din Cahul au rămas fără cuvinte

© Facebook / Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Acum câteva zile, polițiștii de Frontieră de la Cahul s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit - detalii.

CHIȘINĂU, 29 iul — Sputnik. Pescarii braconieri din raionul Cahul au găsit o nouă modalitate de a scăpa de pedeapsă. Ei îi implică pe copii pentru a transporta peștele și ustensilele de pescuit, știind că în cazul în care sunt reținuți de polițiști, aceștia nu pot fi trași la răspundere.

Pe 18 iulie, polițiștii de Frontieră din Cahul, sectorul Brânza, au documentat un astfel de caz. Oamenii legii au observat o căruță care se deplasa din zona de frontieră pe direcția de intrare în țară. Căruțașul s-a dovedit a fi un minor de 15 ani, originar din satul Slobozia Mare.

Polițiștii de Frontieră au depistat în căruță 12 plase și 58 kg de pește. Ulterior au sesizat Inspectoratul Ecologic de Stat. Totodată au fost identificați părinții minorului.

Potrivit declarației făcute de reprezentantul inspectoratului Ecologic de Stat, printre peștii care au fost pescuiți ilegal se aflau și câteva specii care sunt înscrise în Cartea Roșie a Republicii Moldova.

Polițiștii de Frontieră urmează să stabilească toate persoanele implicate în acest caz. Totodată, autoritățile îi atenționează pe cetățenii moldoveni să nu-i implice pe minori în activități ilegale.

Fluxul de știri
0