Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tema pentru acasă nu va mai fi o sperietoare pentru elevi! Ce propune Ministerul Educației

Abonare
Elevii din clasa I ar putea fi scutiţi de tema pentru acasă. Ce se va întâmpla cu sarcinile pentru elevii din celelalte clase.

Elevii din învăţământul primar ar putea avea mai mult timp pentru practicarea sportului, dar și a altor hobby-uri. Asta datorită unei inițiative a Ministerului Educației, Culturii și Cercetății care prevede excluderea sarcinilor pentru acasă, pentru picii din clasa I și micșorarea volumului de sarcini pentru elevii din învățământul primar.

Astfel, potrivit inițiativei propuse, durata pregătirii temelor pentru acasă nu trebuie să depăşească 1,5 ore pentru clasa a II-a şi două ore pentru clasele III și IV.

Ce prevede mai exact noua metodologie? Ce spun profesorii despre această inițiativă, dar și care este poziția psihologilor, am aflat de la Natalia Grîu, consultant principal al Direcției Învățământ General, Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării; Tamara Cerbușca, profesor de clase primare în cadrul unui liceu privat din Chișinău și Zinaida Gribincea, psiholog și lector universitar.

 

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0