Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Creștinarea Rusiei: 1030 de ani de la evenimentul istoric

© Sputnik / Мирослав РотарьMitropolitul Vladimir
Mitropolitul Vladimir - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus a participat la festivitățile prilejuite de împlinirea a 1030 de ani de la istoricul eveniment.

CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Azi în Piața Catedralei Kremlinului a fost oficiat un serviciu divin în cinstea împlinirii a 1030 de ani de la creștinarea Rusiei, urmat de un marș religios spre mnumentul cneazului Vladimir, transmite RIA Novosti.

Evocând momentul convertirii la religia ortodoxă, președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a caracterizat drept ”o etapă de cotitură  în istoria noastră, un eveniment de importanță glabală și de forță spirituală transformatoare, care a determinat calea multiseculară de mai departe a Rusiei, a influențat dezvoltarea mondială în ansamblu”.

Șeful de stat a adus un omagiu creștinătorului Vladimir care ”a făcut această alegere decisivă, a devenit un promotor al credinței văzând în ea reazemul spitirual, frumusețea, lumina adevărului și a virtuții, temelia pentru înnoirea vieții, pentru consolidarea unității, comunității popoarelor care lociuiau în Rusia de atunci”.

Cu ocazia împlinirii a 1030 de ani de la istoricul eveniment, la Chișinău a avut loc o slujire divină în Catedrala Nașterii Domnului Hristos. Sfânta Liturghie a fost condusă de Mitropolitul Chișinăului și întregii Moldove, Vladimir.

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaMonumentul cneazului Vladimir, Moscova
Monumentul cneazului Vladimir, Moscova - Sputnik Moldova
Monumentul cneazului Vladimir, Moscova
Fluxul de știri
0