Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sfatul avocatului: Contractul de vânzare-cumpărare a unui bun imobil

© Sputnik / Rodion ProcaAlexandru Iachimciuc
Alexandru Iachimciuc - Sputnik Moldova
Abonare
O problemă actuală de ordin juridic și social cu care se confruntă moldovenii este încheierea actului de vânzare-cumpărare a unui spațiu locativ.
Sfatul avocatului: Contractul de vânzare-cumpărare a unui bun imobil

Avocatul Alexandru Iachimciuc a oferit sfaturi utile pentru potențialii cumpărători de imobile.

"Inițial, înainte de a procura un bun imobil, cumpărătorul trebuie să verifice actele în baza cărora se pot adeveri anumite neadevăruri sau momente de înșelăciune. Aici trebuie de verificat nu doar actele prezentate de vânzător, ci trebuie contrapuse cu actele și informațiile oferite de organele specializate. În acest sens, cumpărătorul trebuie să se adreseze la Agenția Relații Funciare și Cadastru a Republicii Moldova pentru a verifica cine este proprietarul terenului și dacă imobilul nu este gajat. La moment sunt o sumedenie de litigii în instanțele de judecată în care persoanele care dețin bunuri imobile acționează compania de construcție. Pentru a preîntâmpina inițial aceste aspecte, oamenii pot să apeleze la serviciile unei companii imobiliare, fie la serviciile unui jurist sau avocat", a relatat Alexandru Iachimciuc pentru Radio Sputnik Moldova.

Potrivit avocatului, potențialul cumpărător are obligația de a se informa despre bunul imobil înainte de procurare a acestuia.

"De obicei, persoanele nu verifică și nu analizează toate clauzele și conținutul contractului. Din păcate, lipsa unei culturi juridice adesea cauzează o sumedenie de litigii. Este o regulă în justiție precum că "necunoașterea legii nu te absolvă de răspundere". Astfel, dacă cumpărătorul nu și-a valorificat în mod deplin dreptul la informare, atunci nu poate învinovăți compania de construcție sau alte persoane", a menționat avocatul.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0