Medvedev: Moldovei i-a fost acordat statutul de observator în cadrul UEEA

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Rusiei a comunicat că Consiliul Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA) a aprobat decizia cu privire la acordarea pentru Republica Moldova a statutului de observator în cadrul UEEA.

CHIȘINĂU, 27 iulie — Sputnik. Consiliul Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA) a aprobat decizia cu privire la acordarea pentru Republica Moldova a statutului de observator în cadrul UEEA, a declarat Dmitri Medvedev, premierul Federației Ruse, informează RIA Novosti.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Putin speră că Moldova va deveni țară-observator în cadrul UEE

„Prin decizia Consiliului Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice a fost aprobat regulamentul privind statutul de stat observator în cadrul UEEA. Acest statut a fost acordat Moldovei", a spus Medvedev la ședința Consiliului interguvernamental al UEEA.

La 14 mai 2018 Consiliul Economic Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice a votat pentru acordarea Republicii Moldova a statutului de stat observator în cadrul UEEA.

Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) este o comunitate de state implicate într-un proces de integrare, creată în baza Uniunii Vamale și a Spațiului Economic Eurasiatic Unic și funcționează începând cu 1 ianuarie 2015. La momentul actual membrii UEEA sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kirghizia.

În aprilie 2017 Igor Dodon a semnat un memorandum privind colaborarea Moldovei cu UEEA.

Fluxul de știri
0